Welk ESP32 development board heb ik nodig?

Welk ESP32 development board heb ik nodig?

0 reactie minuten lezen
ESP32 development boards bestaan in verschillende types. Hier bespreken we kort de belangrijkste verschillen.

Het ontwikkelen en programmeren van hardware is een interessant onderwerp dat steeds populairder wordt. Een veelgebruikte microcontroller voor het ontwikkelen van hardware-oplossingen is de ESP32.

De ESP32 is eigenlijk een chip. Een ESP32 development board is een printplaat met bijkomende functies die de ESP32 chip geschikt maakt om projecten te testen zonder een printplaat op maat te hoeven ontwerpen.

Een meer geavanceerde versie van de ESP32 chip, is de ESP32 WROVER chip.

ESP32 development boards zijn krachtige boards die onder andere gebruik kunnen maken van Wi-Fi en Bluetooth technologie voor het ontwikkelen van allerlei verschillende producten. De ESP32-ondernemingsborden hebben veel verschillende ontwikkelaarsborden en kits, waaronder de ESP32-DEVKITC, de ESP32-CAM, de ESP32-WROVER, en de ESP32-WROVER-KIT. Elk van deze borden biedt verschillende mogelijkheden en eigenschappen die u kunt gebruiken bij het bouwen van uw projecten.

Populairste ESP32 development boards

ESP32-DEVKITC

De ESP32-DEVKITC is een eenvoudig te gebruiken ontwikkelaarsbord dat is ontworpen voor beginners. Het biedt een breed scala aan functies en componenten, waaronder een ESP32-chip, een micro USB-poort en een breed scala aan GPIO-poorten.

Bij iTronify bieden wij voornamelijk deze populair development boards aan in vier versies. Voor starters raden wij de 30 pins versie aan. Begin je met moeilijkere projecten meer in- en uitgangen? Dan kan je kijken naar de 38 pins versie.

Ook belangrijk is om na te gaan of je een goed Wi-Fi bereik hebt op de plek waar je deze wil gebruiken. Wil je deze gebruiken in een metalen tuinhuis (Kooi van Faraday)? Dan is een externe antenne sowieso nodig.

ESP32-CAM

De ESP32-CAM is een krachtig ontwikkelaarsbord dat is ontworpen voor het bouwen van projecten met een camera. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder een ingebouwde camera, Wi-Fi-connectiviteit, Bluetooth-connectiviteit, een micro-SD-kaartsleuf en een breed scala aan GPIO-poorten.

ESP32 WROVER development boards

Er bestaan specifieke development boards met de WROVER chip. In dit artikel beperken we ons tot de ESP32 chip gezien deze voor de meeste toepassingen volstaat.

Samenvatting

Er zijn veel verschillende ESP32-ondernemingsborden die beschikbaar zijn voor het ontwikkelen van hardware-oplossingen. Elke bord heeft zijn eigen unieke kenmerken en functies, zodat u een bord kunt kiezen dat het beste past bij uw projectbehoeften. Bovendien zijn de meeste ESP32-borden goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze een geweldige optie zijn voor ontwikkelaars op zoek naar betaalbare oplossingen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Ga je akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0