DHT11 vs DHT22

DHT11 vs DHT22

0 reactie minuten lezen
Temperatuur en luchtvochtigheid kunnen gemeten worden door de bekende DHT11 en DHT22 sensoren. Ontdek hier de verschillen.

De DHT11 en DHT22 zijn twee bekende sensoren die gebruikt worden voor het meten van temperatuur en luchtvochtigheid. Ze zijn gebruikelijk in automatiseringsprojecten, zoals domotica, agricultuur, industrie en zelfs meteorologie. In dit artikel zullen we de verschillen tussen deze twee sensoren gaan bespreken, zodat u een beter begrip krijgt van hun respectieve toepassingen.

DHT11

De DHT11 is een goedkopere en meer gebruikelijke temperatuur- en luchtvochtigheidsensor. Deze sensor is gemakkelijk te gebruiken in combinatie met Arduino, Raspberry Pi en andere microcontrollers. Het heeft een relatief lage nauwkeurigheid, wat betekent dat de gemeten waarden niet zo nauwkeurig zijn als die van de DHT22. Ook heeft het een lagere meetbereik, wat betekent dat het niet geschikt is voor metingen boven de 80% luchtvochtigheid of boven de 50°C temperatuur.

DHT22

De DHT22 is een veelgebruikte temperatuur- en luchtvochtigheidsensor. Het heeft een veel nauwkeurigere meetbereik dan de DHT11, waardoor het geschikt is voor metingen boven de 80% luchtvochtigheid en boven de 50°C temperatuur. Ook heeft het een veel nauwkeurigere meetbereik dan de DHT11, wat betekent dat de gemeten waarden veel nauwkeuriger zijn.

Verschillen tussen DHT11 en DHT22

De twee sensoren verschillen ook in hun vermogen om temperatuur en luchtvochtigheid te meten. De DHT11 kan alleen temperaturen meten tussen 0°C en 50°C en luchtvochtigheid tussen 20% en 90%. De DHT22 daarentegen, heeft een groter meetbereik en kan temperaturen meten tussen -40°C en 80°C en luchtvochtigheid tussen 0% en 100%.

Daarnaast hebben beide sensoren een andere stroomverbruik. De DHT11 heeft een lager stroomverbruik dan de DHT22, wat betekent dat het langer meegaat voordat de batterij leeg is. Dit maakt de DHT11 geschikt voor langere metingen. Aan de andere kant, heeft de DHT22 een hoger stroomverbruik, wat betekent dat het geschikt is voor kortere metingen.

Keuzehulp

Als u op zoek bent naar een temperatuur- en luchtvochtigheidsensor die u kunt gebruiken voor uw project, is het belangrijk om de verschillen tussen de DHT11 en de DHT22 in ogenschouw te nemen. Als u een sensor zoekt met een hoge nauwkeurigheid en een breed meetbereik, is de DHT22 de beste keuze. Als u een sensor zoekt die langere metingen aankan, is de DHT11 de beste optie.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Ga je akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0